Uzman Psikologlarımız

Deneyimli psikologlarımızdan online görüşme desteği almak için randevu oluşturabilirsin.

Online Psikolog Danışmanlığı Kimler İçin Uygundur?

Online psikolojik danışmanlık, yüz yüze yapılan terapilerin tamamı için uygulanabilir. Online terapide nerede olursanız olun psikiyatristiniz ya da psikoloğunuzla telefonunuz veya bilgisayarınızla sesli ve görüntülü görüşme gerçekleştirebilirsiniz.

  • Günlük hayatın yoğunluğu sebebiyle yüz yüze danışmanlık almaya vakit bulamıyorsanız,
  • İş veya özel sebeplerle sık sık seyahat ediyor, bu nedenle zaman sorunu yaşıyorsanız,
  • Yoğun çalışıyor ve kalabalık bir şehirde yaşadığınız için trafikten hoşlanmıyorsanız,
  • Bulunduğunuz çevrede size güven veren danışmanlar bulamıyorsanız,
  • Kronik hastalık, engellilik durumu vs bulunduğunuz şartlar nedeniyle evden çıkamıyorsanız dilediğiniz adreste online psikolojik danışmanlık hizmetinden yararlanabilirsiniz.

Merak Edilen Konular

Psikolojik bozuklukların sağlık ve yaşam kalitesi üzerinde önemli olumsuz sonuçları olabilir ve bu nedenle her zaman ciddiye alınmalıdır. Çoğu insan, sosyal, davranışsal, zihinsel ve duygusal zorluklar yaşamaktadır. Psikolojik olarak sağlıklı bir insan Yaşamın iniş ve çıkışlarıyla başa çıkabilir. Yaşadığı sorunları arkadaşları ile fikir alışverişinde bulunarak çözebilir. Sağlıklı ruh halinde insanlar kendi içlerinde uyumludur. Etrafıyla iletişim kurabilir ve özgüveni vardır. Endişe, korku ve kuruntuları olabilir fakat bunları aşabilirler. Duygular dalgalanabilir, bu tamamen normaldir. Çevresiyle uyumlu ilişkiler kurabilir.
Depresyon Anksiyete Bozukluğu Panik Bozukluğu Bipolar Bozukluk Sosyal Fobi Obsesif-Kompulsif Bozukluk Travma Sonrası Stres Bozukluğu Erişkin Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu.
Psikolojik rahatsızlıklar önemsenmeli ve tedavi edilmelidir. Psikolojik bozukluklar veya hastalıklar için tedavi seçenekleri son derece çeşitlidir; tedavinin iki ana ayağı psikoterapi ve İlaç tedavileridir. Bu iki bileşenden hangisinin tedavinin odak noktası olduğu, bozukluğun veya hastalığın tipine ve ciddiyetine bağlıdır. Belirli hastalıkların tedavisinde kendini kanıtlamış, çok sayıda bozukluğa özgü tedavi yöntemi vardır.
Psikoterapinin süresi danışanın nedenine, beklentilerine ve psikoloğun uyguladığı yönteme göre değişebilmektedir. Her bir seans yaklaşık 40-50 dakika sürebilir. Seansların sıklığını danışan ve psikolog beraber belirleyebilmektedir.
Kişinin beklemediği bir anda ve hiçbir sıkıntısı yokken ortaya çıkabilen bu sorun; göğüste bir ağrı ya da baş dönmesi ile kendini gösterir. Şikayetler; çarpıntı, titreme, terleme, sıcak basması, bulantı ve kolda uyuşma ile devam eder. Kişi ne zaman atak geçireceğini bilmediği için sosyal yaşantısını kaygı ve endişe içinde geçirebilmektedir. Panik atak; ani kayıplar, kazalar, boşanmalar gibi stresli dönemler ile terfi alma, evlenme, bebek sahibi olma gibi yaşamı olumlu yönde etkileyen hayat değişikliklerinden sonra da tetiklenebilir.
Antisosyal kişilik bozukluğu, yalan söyleme eğilimi, dürtüsellik, sorumsuzluk, sosyal normlara saygı göstermede başarısızlık, sinirlilik ve saldırganlık, vicdan azabı gibi bir dizi belirti (kriter) aracılığıyla kendini gösterir. Asosyal ise topluma uyum sağlamakta ve toplumla ilişki kurmakta zorlanan bir kişidir. Bu kişi, antisosyal kişi gibi sosyal normlara saygı göstermede başarısız değildir ancak uyum sağlamakta ve ilişki kurmakta güçlük çeker veya ilgisizdir. Tüm bunların ötesinde, bu yalnızlığı tercih eden bir kişidir.
Agorafobi, belirli bir yerde kapana kısılma ya da kaçamama gibi irrasyonel ve yoğun bir korku ile karakterize edilen ciddi bir anksiyete bozukluğu türüdür. Agorafobi kaçışın zor olabileceği veya erişilmesinin zor olabileceği durumlarda yoğun korku ve endişeyi tetikleyebilir. Açık ya da kapalı alanlarla ilgili olarak belirgin korku ya da kaygı duyulur. Toplu taşıma araçlarını kullanma (örn. otomobiller, otobüsler, trenler, gemiler, uçaklar), açık yerlerde bulunma (örn. otoparklar, alışveriş merkezleri, köprüler), kapalı yerlerde bulunma (örn. mağazalar, tiyatrolar, sinemalar), sırada bekleme ya da kalabalık bir yerde bulunma ve tek başına evin dışında olma durumlarından ikisi ya da daha çoğu agorafobiyi tetikleyebilir.
Depresyon çocukları da etkileyen bir duygudurum bozukluğudur. En sık 10 ila 12 yaşlarında ortaya çıkar. Ancak bu dönemden önce ve hatta nadir durumlarda erken çocukluk döneminde ortaya çıkabilir. Çocuklar da dahil olmak üzere depresyonu olan insanlar, sürekli üzüntü, çaresizlik, boşluk, umutsuzluk ve değersizlik duygularıyla mücadele eder. Artık hayata karşı ilgileri ve günlük yaşamdan zevkleri kalmamıştır. Depresyon, bir çocuğun düşüncelerini olduğu kadar ruh halini ve davranışlarını da etkiler. Bazı çocuklar fiziksel belirtiler de yaşayabilmektedir.

Sizden Gelenler

Hizmet sonrasında danışanlarımızdan aldığımız
mutluluk verici mesajlar.

12 Mart

Doktor güler yüzlü samimi O

11 Mart

Eda Hanım’ı akademik geçmişine ve aldığı eğitimlere bakarak tercih etmiştim. Seanslarımız sonunda teorik bilgisi kadar, pratik bilgisinin ve deneyiminin de ne kadar iyi olduğunu anladım. Çok doğru bir tercih yapmışım. İyi ki bu süreci eda hanım ile başladık. Kendisine teşekkür ederim.

11 Mart

Özgüven eksikliği yaşayan ve kendini ifade etmekte problemleri olan oğlumuz için başvurduk. Seanslar boyunca fark edilir derecede gelişme kaydettik. Psikoloğumuz Eda Hanım her aşamada bizleri değerlendirdi ve süreci sağlıklı bir şekilde ilerlettik. Çocuklarla iletişim kurmakta gerçekten çok başarılı. Çok doğru bir tercihte bulunmuşuz çok memnunuz.

6 Mart

Diyetisyenimden çok memnunum.

6 Mart

Ceyda hanım her zamanki gibi harika. Verdiği yüksek motivasyon, diyet listeleri, engin bilgisi ve deneyimi ile gönlümüzü fethetmeye devam ediyor. Keşke daha önce tanısaydık kendisini. Boşuna zaman kaybetmişiz başka yerlerde, torunum da bende onu çok seviyoruz. İşinin hakkını fazlasıyla veriyor, çok teşekkür ederiz kendisine.

5 Mart

Kevser hanımın ilgili ve bilgili yaklaşımı…

4 Mart

Arzu Hanım beni hayata döndürdü, daha yolumuz var ama kendisine ne kadar teşekkür etsem az.

1 Mart

Doktorum Kübra hanıma çok teşekkür ederim.

1 Mart

Diyetisyen Ceyda hanıma ilgisinden dolayı teşekkür ederiz.

28 Şubat

Doktorumuzun yaklaşımı ilgi ve alakası mükemmel böyle bir doktorla çalıştığınız için şanslısınız.

26 Şubat

Güler yüzlü ve sevecen bir yaklaşımı ile kızım ve aileme iyi gelen doktor.
Kendisinin ilgi ve içtenliğinden dolayı teşekkür ederim.

22 Şubat

Gayet ilgili ve candan bir yaklaşım, samimi davranışlar, çözüme odaklı sözler, dalında uzman etkileyici, teşekkürler.

Bilgilendirici Konular

Sağlığınız açısından faydalı olabilecek bilgileri güncel
bloglarımızdan takip edebilirsiniz.

Görüşmeyi Başlat
Canlı Destek - İyi ki Sen
Merhaba,

Alanında uzman psikolog ve diyetisyenler ile online görüşme planlamak için danışman profil sayfalarındaki "Randevu Al" butonunu kullanabilirsiniz.

Whatsapp üzerinden İyi ki Sen canlı destek ekibimize ulaşarak sorularınızı sorabilirsiniz.